piątek, 29 marca 2013

WIELKANOCNE JAJKO / EASTER EGG :) by Iwona

Oto mój pomysł na Wielkanocne jajko...tradycja przeplatana kolorem i lekkością smaku w moim wydaniu.
Banalnie proste i niebanalnie pyszne, takie jajko uwieńczy nasz stół...piękne same w sobie i w całej formie, pełne wiosny, barw i  energii.

Przepis jest banalnie prosty, jajko/a ugotowane na twardo, kroimy w równe cienkie plastry i przekładamy wędzonym łososiem, kapustą pekińską i odrobiną natki z pietruszki...
*każdy plaster jajka smarujemy też odrobiną majonezu i posypujemy pieprzem
*nie solimy, gdyż wędzony łosoś jest dostatecznie słony
*ryba i kapusta powinna być "wycięta"w kwadrat

 
Polecam przepis i mam nadzieję, że takie jajka znajdą się na Waszych Wielkanocnym stołach:))
 
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie do subskrybowania/obserwowania moich zapisków i poczynań blogowych:))
 
Buziaki :*
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz