Tradycyjnego kotleta schabowego warto czasem podrasować jakimś ciekawym dodatkiem... monotonia się przejada, nawet w kuchni ;)
Pyszny schabowy z brzoskwinią w Brandy i żółtym serem...polecam serdecznie :)
Składniki:
*plastry schabu
*bułka tarta
*mąka
*jajko
*sól i pieprz
*połowki brzoskwini w zalewie
*Brandy
*ser żółty
A więc rozbijamy plaster schabu, sól, pieprz...maka, roztrzepane jajko, bułka (przyznam się, że ja jakoś wolę bez mąki)....smażymy z obu stron.
Połówki brzoskwini w syropie musimy przygotować dzień wcześniej...każdą kroimy na trzy, a do zalewy dodajemy łyżeczkę Brandy, wstawiamy do lodówki i to tyle...;)
Na usmażone schabowe układamy na przemian ser żółty i kawałki brzoskwini...oprószamy świeżo mielonym pieprzem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 250*C na 3 minuty...oby ser się rozpuścił i gotowe:)
Smacznego :)
Dziękuję za odwiedzinki na moim blogu i zachęcam do subskrybowania:)
Buziaki :*
Pamiętnik z siebie...smaczne strony życia, chwile zamkniete w słowach, obrazy uchwycone w zdjęciach, codzienność i ja.... Sprawdzone przepisy kulinarne, ukochane produkty kosmetyczne, ciekawe gadżety, szalone myśli, porady, rady, pomysły i zamysły...całowita samowolka, eklektyzm i abstrakcja pisarska:)) Mam nadzieję, że w dawce zjadliwej i lekkostrawnej...:) Będzie mi bardzo miło jeśli polubicie mojego bloga:)) Buziaki:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
hmm, ciekawe... nie lubię łączyć schabowych z brzoskwiniami-:)))))))....ale ten pomysł jest świetny, ciekawy i faktycznie potrafiłby odmienić szare schabowe -"rozweselić" a to dzięki brzoskwiniom :))))
OdpowiedzUsuńpssst....i ma jeszcze jeden maly plus - po obiadku jesteś na "gazie"..hehe ;)
Usuńszkoda tylko, że ja nietrunkowy...hmm coś się wymyśli :)))
UsuńAle nie ma co się głowić, kot wypije Brandy, a Ty zjesz schaboszczaka bez procentów - z brzoskwiniami i serem :)
Usuń:)))))))
Usuń