niedziela, 7 kwietnia 2013

Pijany schabowy i brzoskwinie w Brandy ...

Tradycyjnego kotleta schabowego warto czasem podrasować jakimś ciekawym dodatkiem... monotonia się przejada, nawet w kuchni ;)

Pyszny schabowy z brzoskwinią w Brandy i żółtym serem...polecam serdecznie :)

Składniki:
*plastry schabu
*bułka tarta
*mąka
*jajko
*sól i pieprz
*połowki brzoskwini w zalewie
*Brandy
*ser żółty

A więc rozbijamy plaster schabu, sól, pieprz...maka, roztrzepane jajko, bułka (przyznam się, że ja jakoś wolę bez mąki)....smażymy z obu stron.

Połówki brzoskwini w syropie musimy przygotować dzień wcześniej...każdą kroimy na trzy, a do zalewy dodajemy łyżeczkę Brandy, wstawiamy do lodówki i to tyle...;)

Na usmażone schabowe układamy na przemian  ser żółty i kawałki brzoskwini...oprószamy świeżo mielonym pieprzem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 250*C na 3 minuty...oby ser się rozpuścił i gotowe:)

Smacznego :)

Dziękuję za odwiedzinki na moim blogu i zachęcam do subskrybowania:)

Buziaki :*

5 komentarzy:

  1. hmm, ciekawe... nie lubię łączyć schabowych z brzoskwiniami-:)))))))....ale ten pomysł jest świetny, ciekawy i faktycznie potrafiłby odmienić szare schabowe -"rozweselić" a to dzięki brzoskwiniom :))))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pssst....i ma jeszcze jeden maly plus - po obiadku jesteś na "gazie"..hehe ;)

      Usuń
    2. szkoda tylko, że ja nietrunkowy...hmm coś się wymyśli :)))

      Usuń
    3. Ale nie ma co się głowić, kot wypije Brandy, a Ty zjesz schaboszczaka bez procentów - z brzoskwiniami i serem :)

      Usuń