wtorek, 2 kwietnia 2013

Jajecznica ze szczypiorkiem i wędzonym łososiem na toście.

Oto doskonały sposób na udany poranek, przepyszna i aromatyczna jajecznica, co ważne - zrobienie jej zajmuje kilka chwil :))

Składniki:
*4 jajka
*1 łyżka masła
*1 łyżeczka śmietany
*1 łyżka posiekanego szczypiorku
* plaster wędzonego łososia
*sól i pieprz do smaku
*koper do dekoracji

A więc:
-  do opiekacza/tostera wkładamy kromkę lub dwie ulubionego chlebka.
-  w tym samym czasie na łyżce masła smażymy 4 jajka z łyżeczką śmietany (dobrej gęstej... ewentualnie słodkiej), oraz łyżką drobno posiekanego szczypiorku, szczyptą soli i pieprzu.
-  i to tyle - wyciągamy tosty, nakładamy na nie jajecznicę, następnie plaster lub dwa wędzonego łososia, oprószamy wszystko świeżo mielonym pieprzem i szczypiorkiem... SMACZNEGO...gotowe:)

Polecam przepis i zapraszam do obserwowania mojego bloga.

Buziaki:)

2 komentarze:

  1. Anonimowy2/4/13

    Tak jeszcze nie jadłam z tym zestawieniem

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, taka jajecznica jest naprawdę pyszna:)))

      Usuń