sobota, 29 grudnia 2012

PIECZONA PIERŚ KACZKI I PUREE/ ROASTED DUCK BREAST:))) czyli, cycuchy kaczuchy :))


Pysznie i szybko:))
Doprawiamy piersi solą, pieprzem i kładziemy na letnią patelnię skórą do dołu, wtedy tłuszcz wytopi się pod wpływem wzrastającego ciepła patelni/mięso smaży się we własnym "sosie"...
Obsmażamy z obu stron i wkładamy do piekarnika na 10-15min na 200*C
* po wyciągnięciu z piekarnika odstawiamy mięso oby "odpoczęło" na około 10min...można owinąć folią aluminiową....
*następnie, kroimy w plastry i podajemy na puree
 

4 komentarze:

  1. tak tu smacznie i swojsko, że żałuję że dopiero teraz Cię znalazłam :)

    pozdrowienia od nas trzech ;)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzooo dziękuję i również pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy26/6/13

    mniam... będę zaglądać częściej

    OdpowiedzUsuń