Umyte i osuszone uprzednio mięso (karkówka lub łopatka wieprzowa) doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką, "nabijamy" ćwiartkami czosnku, dodajemy też świeży szczypior z dymką, rozmaryn i tymianek, idealna jest też mieszanka suszonych ziół (wedle uznania, ja dodałam mix prowansalski i majeranek)...
*oby sypkie zioła lepiej trzymały się mięsa dodajemy odrobinę oleju/oliwy....tak "wmasowane" przyprawy są gwarantem, że mięso będzie aromatyczne z każdej strony :)
*mięso powinno "leżeć" w przyprawach przynajmniej dobę...
A oto fota przed i po ;)
Smacznego ;)
Pamiętnik z siebie...smaczne strony życia, chwile zamkniete w słowach, obrazy uchwycone w zdjęciach, codzienność i ja.... Sprawdzone przepisy kulinarne, ukochane produkty kosmetyczne, ciekawe gadżety, szalone myśli, porady, rady, pomysły i zamysły...całowita samowolka, eklektyzm i abstrakcja pisarska:)) Mam nadzieję, że w dawce zjadliwej i lekkostrawnej...:) Będzie mi bardzo miło jeśli polubicie mojego bloga:)) Buziaki:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz