Kolorowe papryki podobnej wielkości myjemy, kroimy na pół, oczyszczamy.
Następnie podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki z cebulą + przyprawy: sól morska, świeżo mielony pieprz, zioła.. siekamy pierś z kurczaka, przyprawiamy delikatnie i mieszamy z ostudzonymi grzybami , farszem nadziewamy połówki papryczek i gotujemy w "sosie" z zmiksowanych/blendowanych pomidorów...( oczywiście z braku laku możecie użyć siekanych pomidorów z puszki:))
Danie bardzo szybkie, łatwe, zdrowe, pełne smaku, aromatu i barw...pachnie latem i dobrze syci zimą :))
A zresztą, musi dobrze smakować i wyglądać, bo ja również jem oczami...hehe ;)
Pamiętnik z siebie...smaczne strony życia, chwile zamkniete w słowach, obrazy uchwycone w zdjęciach, codzienność i ja.... Sprawdzone przepisy kulinarne, ukochane produkty kosmetyczne, ciekawe gadżety, szalone myśli, porady, rady, pomysły i zamysły...całowita samowolka, eklektyzm i abstrakcja pisarska:)) Mam nadzieję, że w dawce zjadliwej i lekkostrawnej...:) Będzie mi bardzo miło jeśli polubicie mojego bloga:)) Buziaki:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz