Oto szybki i sprawdzony sposób na sukces: główkę czosnku kroimy na pół (poziomo-jak na foto)...i w takiej formie dusimy z mięsem, każde danie nabierze oczekiwanego smaku, a czosnek nigdy się nie przypali :))
Pamiętnik z siebie...smaczne strony życia, chwile zamkniete w słowach, obrazy uchwycone w zdjęciach, codzienność i ja.... Sprawdzone przepisy kulinarne, ukochane produkty kosmetyczne, ciekawe gadżety, szalone myśli, porady, rady, pomysły i zamysły...całowita samowolka, eklektyzm i abstrakcja pisarska:)) Mam nadzieję, że w dawce zjadliwej i lekkostrawnej...:) Będzie mi bardzo miło jeśli polubicie mojego bloga:)) Buziaki:)
niedziela, 30 grudnia 2012
CZOSNEK DLA OPORNYCH ;)
Jeżeli uwielbiasz delikatny smak czosnku w smażonym/duszonym mięsie i nie masz pojęcia jak umiejętnie dobrać jego ilość, nie wiesz czy siekać, kroić...często smażone kawałki są gorzkie, a w potrawie zbyt mocno dominuje czosnkowa woń i smak...
Oto szybki i sprawdzony sposób na sukces: główkę czosnku kroimy na pół (poziomo-jak na foto)...i w takiej formie dusimy z mięsem, każde danie nabierze oczekiwanego smaku, a czosnek nigdy się nie przypali :))
Przepyszny efekt, duszonego mięsa z czosnkiem i cebulą...swojski obiadek:))
Oto szybki i sprawdzony sposób na sukces: główkę czosnku kroimy na pół (poziomo-jak na foto)...i w takiej formie dusimy z mięsem, każde danie nabierze oczekiwanego smaku, a czosnek nigdy się nie przypali :))
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz