Sposób na pyszny i udany obiad, krok po kroku.
1. Mix ryb pokrojonych w kostkę wkładamy do żaroodpornego naczynia, doprawiamy (sól, pieprz lub przyprawa do ryby, co kto lubi) zalewamy do polowy ich wysokości mlekiem i wstawiamy na 15-20min do piekarnika rozgrzanego na 220*C .
W tym samym czasie gotujemy ziemniaki, ilość taka oby ryba była pokryta (im więcej ryby, tym smaczniej) ;)
2. Po upływie czasu rozdrabniamy delikatnie rybę widelcem,dodajemy posiekany szczypiorek lub sporo uduszonej cebulki!!!
Ugotowane ziemniaki mieszamy z mlekiem i masłem, dodajemy też groszek i marchewkę (świeżą, mrożoną lub z puszki)...
Puree z warzywami nakładamy na rybę, posypujemy żółtym serem i wstawiamy do piekarnika na 220*C/15-20min (oby ser się zarumienił)
SMACZNEGO :]