Idealny do jajek , kanapek, gyrosa, kebaba , frytek oraz pizzy...
Skład:
*4 łyżki gęstej śmietany
*3 łyżki majonezu
*czosnek wyciśnięty przez "praskę"(ilość sami dobieramy- wedle uznania)
*sól, pieprz i zioła prowansalskie do smaku
Składniki łączym, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę..i gotowe:)
Pamiętnik z siebie...smaczne strony życia, chwile zamkniete w słowach, obrazy uchwycone w zdjęciach, codzienność i ja.... Sprawdzone przepisy kulinarne, ukochane produkty kosmetyczne, ciekawe gadżety, szalone myśli, porady, rady, pomysły i zamysły...całowita samowolka, eklektyzm i abstrakcja pisarska:)) Mam nadzieję, że w dawce zjadliwej i lekkostrawnej...:) Będzie mi bardzo miło jeśli polubicie mojego bloga:)) Buziaki:)
Wybacz Iwonka...że wsadzę swoje trzy grosze, ale wiesz że ja z tych co liczą co jedzą bo muszę...jestem na odwyku:D
OdpowiedzUsuńJa swój sos robię prawie identycznie z tą różnicą że robię na jogurcie i serku o niskiej zawartości tłuszczu. Albo robię sos ala majonez z gotowanych jajek...to pozostałość po diecie białkowej...dobrze doprawiony oszuka każdego.
A dziękuję Ci bardzo...jogurt i serek...mmm... to naprawdę zdrowe i dobre zamienniki śmietany i majonezu:) a wiesz, sama muszę kiedyś tak spróbować:)) dzieki Elu za fajny pomysł:)
Usuń