piątek, 4 stycznia 2013

DOMOWY SOS CZOSNKOWY:)

Idealny do jajek , kanapek, gyrosa, kebaba , frytek oraz pizzy...

Skład:
*4 łyżki gęstej śmietany
*3 łyżki majonezu
*czosnek wyciśnięty przez "praskę"(ilość sami dobieramy- wedle uznania)
*sól, pieprz i zioła prowansalskie do smaku

Składniki łączym, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę..i gotowe:)

2 komentarze:

  1. Wybacz Iwonka...że wsadzę swoje trzy grosze, ale wiesz że ja z tych co liczą co jedzą bo muszę...jestem na odwyku:D
    Ja swój sos robię prawie identycznie z tą różnicą że robię na jogurcie i serku o niskiej zawartości tłuszczu. Albo robię sos ala majonez z gotowanych jajek...to pozostałość po diecie białkowej...dobrze doprawiony oszuka każdego.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A dziękuję Ci bardzo...jogurt i serek...mmm... to naprawdę zdrowe i dobre zamienniki śmietany i majonezu:) a wiesz, sama muszę kiedyś tak spróbować:)) dzieki Elu za fajny pomysł:)

      Usuń