niedziela, 6 stycznia 2013

ZAWSZE BŁYSZCZĄCA I CZYSTA SREBRNA ORAZ ZŁOTA BIŻUTERIA :)) SPRAWDZONY SPOSÓB!

*PRAWA STRONA BRANSOLETKI JUŻ WYCZYSZCZONA, NIESTETY ZDJĘCIA NIE POKAZUJĄ RZECZYWISTEGO EFEKTU I TEJ WIELKIEJ RÓŻNICY W KOLORZE!

Do szklanej miseczki o małej średnicy wkładamy na dno kawałek folii aluminiowej złożonej na 4, wsypujemy 2-3 łyżki soli i wlewamy bardzo gorącą/wrzącą wodę (około 0,5szkl.)...mieszamy i wkładamy do mieszaniny nasze pierścionki, kolczyki, łańcuszki (biżuteria musi być zanurzona)...zostawiamy na 10-15min....

NAPRAWDĘ DZIAŁA:))

*dla lepszego efektu, "zabieg" możemy powtórzyć :)

NADZIEWANY MIĘSEM MAKARONowe MUSZLE/ SIEKANE POMIDORY/ SOS SEROWY :))


Danie banalnie proste, syte i kolorowe.

Skład:
*20 dużych muszli makaronowych (Conchiglioni Rigati), ugotowanych według przepisu na opakowaniu(moje gotowały się 12min.)
*0,5kg mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego
*duża cebula pokrojona w kostkę i przysmażona na złoto
*puszka siekanych pomidorów
*sos serowy:1szkl. pełnego mleka, podgrzewamy, kiedy jest gorące dodajemy 4-5 łyżek tartego żółtego sera/można dodać więcej! Mieszamy intensywnie, aż ser się rozpuści, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatałową. 
*naczynie do pieczenia 21cm/30cm jest idealne do tego przepisu:)


Mięso łączymy z podsmażoną cebulką i doprawiamy do smaku, nadziewamy ugotowane uprzednio muszle...
Na dno naczynia żaroodpornego rozkładamy siekane pomidory- doprawiamy je solą, pieprzem, bazylią...następnie "ściśle" faszerowane muszle, a całość zalewamy sosem serowym.
Pieczemy 45min/200*C.

* wierzch można posypać parmezanem :)
*sos serowy można zastąpić domowym sosem pieczarkowym lub pomidorowym:))

Yummy..... :]

piątek, 4 stycznia 2013

DOMOWY SOS CZOSNKOWY:)

Idealny do jajek , kanapek, gyrosa, kebaba , frytek oraz pizzy...

Skład:
*4 łyżki gęstej śmietany
*3 łyżki majonezu
*czosnek wyciśnięty przez "praskę"(ilość sami dobieramy- wedle uznania)
*sól, pieprz i zioła prowansalskie do smaku

Składniki łączym, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę..i gotowe:)

JAJECZNICA Z ZIELONYM CHILLI I KOLENDRĄ smaki prosto z INDII

Bardzo prosta i niesamowicie aromatyczna jajecznica z kolendrą i zielonym chilli:))
Skład: 3 jajka, pół zielonej chilli bez pestek posiekanej w kostkę, 2 czubate łyżki pokrojonej kolendry, masło do smażenia, sól, pieprz do smaku:)

Na maśle podsmażamy chili pół minuty, dodajemy jajka i zaraz po, kolendrę- wszystko energicznie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem...jajecznica jest przepyszna, a dodatki znakomicie komponują się w zgrabną i zgraną całość.
POLECAM

czwartek, 3 stycznia 2013

ZAKUPY W THE BODY SHOP:)))

 
 
THE BODY SHOP skusił mnie ostatnio swoimi wielkimi obniżkami (-50%), zakupiłam na ich stronie internatowej kilka drobiazgów...dziś kurier przywiózł paczkę:))) jupi.....
Kupiłam 3 masła do ciała: waniliowe, migdałowe i orzech brazylijski oraz patyczki zapachowe o wspaniałym aromacie wanilii:)) mmmmm...wszystko pachnie fenomenalnie:))))))))))))

 
 
* bywa, że przy tak wielkich promocjach brakuje danego towaru w sklepie, zamawiając przez internet bezpośrednio od producenta, mamy pewność, że otrzymamy dany towar...mimo oczekiwania i tak się opłaca:))

KOSZ PEŁEN POMYSŁÓW :))

Ratanowe kulki, szyszki i wszelakie drobiazgi zalegające w naszych szufladach nadają się doskonale do stworzenia całorocznej dekoracji...dobór dodatków może być doskonałą
zabawą:)
 
 
 
 
 

środa, 2 stycznia 2013

BŁYSKOTKI POD KONTROLĄ;))

Nie błądzisz, wiesz co masz...
Korkowa tablica doskonała do łańcuszków, wisiorków, koralików itd.
Bransoletki jak "na dłoni" :))
 
 
Atłasowa podusia na zegarki...
 
Małe pudełeczka są doskonałe na drobiazgi, małe kolczyki, tzw.wkręty ;)
 
Woreczek na duże kolczyki.
 
 
Pudełeczka są świetne na bransoletki i wszelakie akcesoria do włosów, dodatkowo stanowią znakomitą dekorację i ozdobę :)

PRZEKĄSKA NA KAŻDĄ OKAZJĘ:) MARYNOWANE MAŁŻE I WARZYWA...

Bardzo łatwa do zrobienia sałatka/przekąska, doskonała na każdą "zakrapianą"okazję i nie tylko: marynowane małże, ogórki, papryka,seler, pieczarki, cebula (warzywa kroimy w kosteczkę jak na foto)...łączymy składniki i gotowe....ciekawszy zamiennik przysłowiowego śledzika;) przekąskę podaję w muszlach, niebanalnie i bardzo malowniczo:)) Polecam:)